Stichting nieuws

Het laatste nieuws

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de Wet Klachten en Geschillen zorg (Wkkgz) van minister Edith Schippers (VWS). Deze patiëntenwet is een grote stap in de verbetering van de verhouding tussen zorgaanbieder en patiënt. De wet waarborgt dat patiënten kunnen vertrouwen op goede zorg en een goede, snelle en laagdrempelige afhandeling van klachten en geschillen. De wet vervangt twee wetten op dit gebied: de Kwaliteitswet zorginstellingen en de Wet klachtrecht cliënten zorgsector.

040.126-wkkgz_infographic01_online_rgb040.126-wkkgz_infographic02_online_rgb

Op 18 juni 2015 stond Stichting WMM op het IGZ-congres in Rotterdam. Het thema was Patientveiligheid. Veilige zorg is onmogelijk zonder betrouwbare overdracht van informatie. Overdracht tussen hulpverleners, binnen en tussen verschillende organisaties en zeker ook tussen hulpverlener en patiënt. Bij die overdracht(en)( van informatie gaat te vaak iets mis, zo stelt de inspectie keer op keer vast tijdens haar toezicht. Want informatieoverdracht is kwetsbaar, terwijl het aantal overdrachtsmomenten toeneemt. Er is daarom meer aandacht voor medische missers.

IGZcongres met janvesseur

De nieuwe folder van Stichting WMM is uit. Zie hier ons trotse resultaat.

Schermafbeelding 2015-06-10 om 10.31.06

WMMfolder3slag