Boeken

Onderstaande publicaties zijn publicaties die zeer interessante informatie bevatten voor iedereen die te maken heeft, of heeft gehad met medische missers.

Kaft Diana Mells

In Medische missers? vertelt Diana wat haar overkomt na een
‘standaard’ operatie waarbij haar baarmoeder verwijderd is. Zij kan niet
bedenken dat er daarna nog vier hersteloperaties zullen volgen. Dit door
een reeks medische missers, die door de specialisten steevast betiteld
worden als complicaties.

Diana beschrijft de impact op haar leven, de moeite om haar medisch
dossier in handen te krijgen, de strijd met de diverse verzekeraars en
de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de diverse
belangenbehartigers.

Dokter u luistert weer niet

Dokter, u luistert wéér niet is een waargebeurd verhaal waarin verkeerde diagnoses, missers in communicatie en het niet gehoord worden als patiënt centraal staan.

De lezer maakt kennis met een jongvolwassen Anouk Bijl en beleeft samen met haar twintig turbulente maanden van ziekte en achteruitgang en uiteindelijk een verpletterende diagnose: hersentumor.

voorkant boek

Een kop geeft geëtter Gonda Hervaud, zelf jarenlang werkzaam in de gezondheidszorg, hoort in 2000 dat haar man Pierre, een hersentumor heeft.

In heldere en duidelijke bewoordingen, ondersteund door letterlijke passages uit het medisch dossier, beschrijft Gonda Hervaud de zware weg die zij sindsdien samen hebben afgelegd.

Alsof het nog niet erg genoeg is om een hersentumor te hebben, stuiten Pierre en Gonda keer op keer op medische obstakels, of beter gezegd, krijgen ze te maken met grove medische fouten.

boekcovermarcdehond

Kracht is het aangrijpende verslag van een dramatische gebeurtenis in het leven van een succesvolle jonge jongen. Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap en hoe weet je dankzij een grenzeloos optimisme een nieuw leven op te bouwen? In _Kracht_ geeft Marc de Hond een unieke kijk achter de schermen van de zorgsector en beschrijft hij wat de gevolgen zijn van een plotselinge, ernstige handicap op je relatie met familie en vrienden, en op je liefdesleven.

9789081953009

Een klein deurtje dat weer open kon In de vaart van zijn leven wordt de schrijver geconfronteerd met zijn vergankelijkheid. Zijn rotsvaste vertrouwen in de medische wereld en de artsen in het bijzonder loopt ernstige averij op. Hij is niet degene waar het om draait. Niet de patiënt is belangrijk maar het wel en wee van de artsen is dat. Hij komt terecht in een malle molen vol arrogantie, lange tenen, machtsmisbruik en een dodelijke onderlinge solidariteit. En dan moet hij zijn ernstige ziekte ook nog zien te overleven.